Waarom is Phuket een goede locatie?

Het is een ideale locatie in het centrum van Thailand en Azië. De vastgoedmarkt is duidelijk heel stabiel. In tegenstelling tot de meeste delen van Thailand, is er in Phuket het hele jaar toerisme. Zelf na alle problemen die Phuket de afgelopen jaren heeft gekend, blijft het toerisme floreren. Dit betekent voor een vastgoedbelegger een zekere stroom van klanten om hun eigendommen aan te verhuren.

Kan ik juridisch gezien vastgoed kopen in Phuket?

Ja, dit kan via Freehold en Leasehold. Lees er meer over op onze pagina: Leasehold en Freehold.

Kan ik inkomsten genereren uit mijn eigendom?

Ja dat kan. Heel veel ontwikkelaars bieden een gegarandeerd rendement van 7%. Zij beheren de volledige marketing, verhuur, boekingen en schoonmaak. Je hoeft je nergens zorgen om te maken. Alk jaar krijg je een vast rendement op je bankrekening gestort. Bij een vast rendement kan je bovendien nog eens 30 dagen per jaar in je accommodatie verblijven.

Hebben wij een property management partner?

Als je geen gebruik wilt maken van het bedrijf van de ontwikkelaar, dan kunnen we je in contact brengen met andere verhuurbedrijven. Zij regelen dan alles voor een vast bedrag of ze splitsen de winst met jou. Dit hangt af van bedrijf tot bedrijf. Gemiddeld is er een 79% bezettingsgraad op alle eigendommen, al naargelang het seizoen.

Heb ik een Thaise bankrekening nodig?

Dat hoeft niet, want je kan soms rechtstreeks in euro's of dollars betalen. Maar je kan heel eenvoudig een Thaise bankrekening openen. Je hebt hiervoor enkel je paspoort en contract nodig. Ze zullen een bankrekening voor je openen en dit tegen een vergoeding. Meestal is dit ongeveer 5000 baht en dit is tevens een levensverzekering. Je hoeft die verzekering niet te nemen en dan kan je een rekening openen voor een kleine 600 baht.

Hoe betaal ik voor mijn eigendom?

Je stort geld van je persoonlijke rekening vanuit Nederland of België, rechtstreeks op de rekening van de ontwikkelaar. Je bewaart dit stortingsbewijs, want dit heb je later nodig om je geld weer uit Thailand te verkrijgen en dit heb je ook nodig om je woning te registreren. Soms doen de ontwikkelaars dit voor jou. Dit FET-formulier, Foreign Exchange Transaction-formulier heb je dus altijd nodig. Bewaar het goed!

Heb ik een Thaise partner nodig?

Neen, je kan een woning op jouw naam kopen.

Gaat de waarde van onroerend goed omhoog?

Over het algemeen gaat de waarde van vastgoed elk jaar de hoogte in. Gemiddeld zitten ze aan een 3-4% per jaar. Maar het hangt er ook vanaf waar je koopt, want de locatie is natuurlijk belangrijk. Phuket is een eiland en is beperkt in aanbod, dus is het logisch dat de waarde stijgt. Momenteel kan je nog veel nieuwbouw kopen, maar we verwachten dat er over enkele jaren deze nieuwe eigendommen weer op de markt komen en dat de winst heel hoog zal worden.

Hoe is de infrastructuur op Phuket?

De infrastructuur is veel beter dan op andere locaties in Thailand. Veel wegen zijn verbeterd en er zijn plannen om zowel een nieuwe tramlijn als luchthaven te bouwen.

Hoe zit het met de medische sector?

De ziekenhuizen op het eiland Phuket zijn fantastisch en vaak beter dan in je eigen thuisland. Medisch toerisme is heel populair op dit idyllisch eiland. De tandheelkundige ingrepen zijn meestal 50% goedkoper dan in de rest van de wereld. Denk maar aan alle Thai'en die medische ingrepen laten doen.

Wat zijn de gebruikelijke onderhoudskosten van een appartement of condo?

Dit hangt af van de bouwontwikkelaar. Als je een appartement van een goede kwaliteit koopt, is het gemiddeld 50 Baht per vierkante meter als onderhoudskosten. Dit zijn kosten voor tuinieren, zwembadonderhoud en beveiliging. Bij een luxe condo kan dit oplopen tot 80 Baht per vierkante meter en deze dien je jaarlijks te betalen. Bij het kopen van een nieuwbouw is er ook een fonds met een gemiddelde kost van 600 Baht per vierkante meter. Dit is een eenmalige betaling en dient voor grote toekomstige veranderingen door te voeren.

Gebruik van een advocaat uit Nederland of België?

Het heeft geen enkel nut om een advocaat uit Nederland of België te nemen, want zij kennen de regels van Thailand niet.  Bovendien is het illegaal voor een buitenlandse advocaat om te werken in Thailand.

Welk visa heb je nodig om Thailand te betreden?

Er zijn verschillende visa's in Thailand en welke je nodig hebt, hangt van van persoon tot persoon af. Je kan een huis kopen met een simpele toeristenvisum. Je hebt geen non immigrant b visum nodig om een woning aan te kopen. Als je langer dan een maand in Thailand wilt blijven, hangt het af van je doelstelling. Zo is er een speciale visum voor gepensioneerden, werkenden of sporters. Heb je een vraag over een visum, aarzel dan niet om ons te contacteren.