Demografie in Phuket

Het kopen van een vastgoedbelegging, die puur gericht is op de verhuur aan toeristen of reisorganisaties is het meestvoorkomende in Phuket. Daarom is het ook belangrijk om te weten welke groepen en landen Phuket bezoeken. We merken dat het van jaar tot jaar kan verschillen. Want een laag conjunctuur in het ene land, betekend een hoog conjunctuur in een andere.

Wie komt er naar Phuket?

In 2018 verwelkomde Thailand meer dan 38 miljoen toeristen, wat een stijging van 7,5% betekende met het jaar voordien. 2016 was goed voor 32,5 miljoen internationale bezoekers, waarvan er bijna 8 miljoen via de luchthaven van Phuket binnenkwamen. Dit maakt van Phuket een van de beste strandbestemmingen ter wereld, na Bali en Honolulu. Niet vergeten, dit is zonder de toeristen die via boot of bus Phuket binnenkomen. We zien ook dat de toeristen wijzigen naargelang seizoen en jaar: Aussies, Europeanen en Amerikanen, en we zien meer en meer Chinezen en Russen die op vakantie komen. Sommige doen dit via een reisorganisatie, anderen via Booking.com en nog anderen boeken alles zelf. Maar wat vast staat, elke toerist heeft een accommodatie nodig.

Veranderingen in Phuket

De Chinese, Indiase, Arabische en andere Aziatische landen bezoeken Phuket in groep en boeken vaak allemaal hetzelfde hotel. Daarom heb je soms 1 investeerder die een volledige appartementen complex koopt, omdat ze dan zeker zijn om een hele grote groep aan te trekken.

Waarom doet Phuket het zo goed?

Phuket doet het goed omdat Phuket een eiland is omringd door kristalhelder water. Dit is een geschenk van de natuur dat niet veel andere landen of eilanden hebben. De schoonheid van dit kristalheldere water trekt jaarlijks miljoenen toeristen. De tweede reden waarom mensen zoveel van Thailand houden, is de cultuur. Jaar na jaar staat Thailand bovenaan in de categorie 'lachende mensen', want in 'het land van de glimlach' of 'het land van vrijheid' zullen ze altijd hun best doen om je te helpen! Factor drie waarom Phuket de wereldtop is, is de locatie. Met een perfecte centrale plek in Zuidoost-Azië is het toegankelijk voor bijna de helft van de wereldbevolking.

Iedereen reist tegenwoordig

In het verleden was reizen alleen voor de rijke mensen. Maar tegenwoordig reist iedereen en dit aan een schappelijke prijs. We spraken met mevrouw Anchana Choolaxsanadecha, directeur van Utopia, en vroegen haar naar de klanten die de luxehotels in Phuket bezochten. Veel toeristen zijn uit de middenklasse, net gehuwden, en andere klanten die een goede kwaliteit van toeristen vertegenwoordigen. De feestbeesten verblijven meestal in goedkopere accommodaties en verblijven niet in de nieuwe luxehotels.

Faciliteiten in Phuket

In Phuket zijn er zoveel verschillende mogelijkheden en activiteiten dat je je niet zal vervelen. Er is voor iedereen wel wat te doen. Je kan kiezen uit winkelen, eilanden verkennen, op het strand liggen, zeilen, feesten, Muay Thai, wandelen en nog veel meer. Deze diversiteit brengt alle soorten toeristen naar Phuket en dit zijn allemaal redenen waarom Phuket het zo goed doet. Vergeet niet dat ook de juiste infrastructuur aanwezig is en dat de scholen en ziekenhuizen van een internationale standaard zijn.

Stabiliteit in Phuket

Phuket is een van de beste bestemmingen ter wereld om te bezoeken. Toerisme is een belangrijke factor met 17,4% van het BBP in Thailand. Dit is ook de reden dat wanneer er iets ergs gebeurt in Thailand, dat ze er alles aandoen om het zo snel mogelijk weer op te bouwen. Thailand heeft de afgelopen jaren de volgende rampen overleefd:

  • In 2004 is Thailand getroffen door een tsunami en dat op een van de drukste dagen van het jaar.
  • Ook Thailand was een van de getroffen landen, toen er bommen wereldwijd afgingen.
  • De vogelgriep heeft de Thaise economie sterk beïnvloed.
  • Ook een gewijzigde politieke situatie wijzigde niets aan het vastgoed landschap.

Elke Thai weet hoe belangrijk het toerisme is voor Thailand en de economie. Iedereen kent wel iemand die leeft van het toerisme en daarom werkt iedereen hard om het snel weer op te bouwen als er iets negatief in gebeurt. Dit is belangrijk want dan weet je zeker dat je investering veilig is.

Phuket infrastructuur

De infrastructuur is elk jaar aan het verbeteren en dat moet ook want elk jaar stijgt het toerisme in Phuket. Daarom is Phuket bezig met een nieuwe luchthaven te bouwen en komt er een nieuwe tramlijn die Phuket airport met Rawaii zal verbinden. De beruchte berg die Patong en Kathu verbindt zal binnenkort ook verdwijnen en een tunnel komt in de plaats. Nieuwe en bredere wegen met tunnels onder drukke kruispunten zijn nu al een sterk pluspunt voor het verkeer. Naast de tramlijn wil ze ook het openbaar vervoer verbeteren. De Thaise overheid geeft veel geld uit om het eiland Phuket te verbeteren.

Medisch toerisme

De ziekenhuizen in Phuket zijn van wereldklasse en dit stimuleert het medisch toerisme enorm. De prijzen zijn ook veel goedkoper dan in België en Nederland, vandaar dat plastische chirurgie enorm in trek is. Medisch toerisme is 50% goedkoper dan in Europa en van dezelfde kwaliteit. Thaise mensen zijn vriendelijk en zorgzaam, dus is het normaal dat ze geweldige ziekenhuizen en een fantastische service hebben. De artsen en verzorgend personeel zorgen echt voor je, niet enkel omdat het hun plicht is, maar het is hun cultuur en hart. De beste artsen van Thailand zijn hier in Phuket en niet in Bangkok.

Ziekenhuiskamers zijn van dezelfde kwaliteit als een hotelkamer. Je wordt behandeld als een royalty wanneer je een internationaal ziekenhuis in Phuket bezoekt. De kamers zijn ruim, kraaknet en prive. Vaak kan je zelf je eigen menu samenstellen zodat je ook een goede maaltijd geserveerd krijgt. Niet vergeten dat je een verzekering nodig hebt, want anders kan de rekening hoog oplopen.