Wonen in Phuket

Hoe is het leven in Phuket en hoeveel kost het? Welk budget heb je nodig om goed te leven op dit eiland? Dit zijn maar een paar vragen die mensen vaak stellen als ze zich willen vestigen in Thailand, Phuket.

Dit hangt natuurlijk af van persoon tot persoon. Maar de prijzen in Thailand zijn veel goedkoper dan in de Lage Landen. We moeten wel toegeven dat Phuket duurder is dan de andere regio's in Thailand, behalve Bangkok.

Het voordeel dat Phuket biedt is dat je hier alles hebt wat je als Westerling nodig hebt om goed te leven: accommodatie, supermarkten, ziekenhuizen, transport, natuur en nog zoveel meer.

Kosten van levensonderhoud in Phuket?

De prijzen stijgen ook in Phuket, maar de nutsvoorzieningen vallen best mee. Voor een huis met 4 airco's, westerse keuken en alle apparaten betaal je ongeveer 3000 baht elektriciteit. Water is verwaarloosbaar en kost maandelijks 500 baht.

Als je elke dag wilt koken en westerse supermarkt bezoekt, dan zit je gemakkelijk aan 300 baht per maaltijd. Als je kip of varkensvlees gebruikt, dan daalt dit al snel naar 50 baht per maaltijd. Je hoeft trouwens niet te koken, want als je een maaltijd aan huis laat leveren ben je ongeveer hetzelfde bedrag kwijt als wanneer je zelf kookt.

Een auto huren is ongeveer 12.000 baht, terwijl een auto aankopen ook voordelig is. Verplaats je je liever per scooter? Dan ben je slechts 2000 baht per maand kwijt.

Maandelijks budget Thai

Een Thai verdient gemiddeld 12.000 baht per maand en komt hiermee ruimschoots toe. Want de meesten sturen nog geld toe naar de familie die elders in het land woont.